გოგრის კრემ-სუპის რეცეპტი

გოგრის წვნიანი ჯანსაღი და საკმაოდ მარტივად მოსამზადებელი კერძია. აუცილებლად შეიყვანეთ ვიტამინებით გაჯერებული გოგრა ზამთრის ცივი დღეების რაციონში.

ინგრედიენტები

• 700 გ გოგრა

• ხახვი 1 ც

• წყალი 500 მლ

• კრემი 10% 200 მლ

• ნიორი 3 კბილი

• მარილი 1 ჩ.კ.

• შავი პილპილი 1/2 ჩ.კ.

• მუსკატი 1/4 ჩაის კოვზი

• ზეითუნის ზეთი 3 სუფრის კოვზი

• გოგრის თესლი 50 გრ

 

ნაბიჯი 1

ქვაბი დავდგათ საშუალო ცეცხლზე და წვრილ კუბიკებად დაჭრილი კარაქი ჩავყაროთ დასადნობად. დავამატეთ დაჭრილი ნიორი და 1 წუთის განმავლობაში მოვთუშოთ.

ნაბიჯი 2

დავამატოთ დაჭრილი ხახვი და კიდე5-6 წუთი მოვთუშეთ.

ნაბიჯი 3

გოგრა დავჭრათ პატარა კუბიკებად და ქვაბში ჩავყაროთ. სხვა ინგრედიენტებთან ერთად კიდევ 5 წუთი მოვთუშოთ.

ნაბიჯი 4

დავასხათ წყალი, მივიყვანოთ ადუღებამდე და მოვხარშოთ საშუალო ცეცხლზე 10-12 წუთის განმავლობაში.

ნაბიჯი 5

როდესაც გოგრა მოიხარშება, წვნიანი ბლენდერში მოვათავსოთ. როგორც კი სასურველი კონსისტენციის მასას მივიღებთ, ქვაბში დავაბრუნოთ და ავადუღოთ.

ნაბიჯი 6

დავამატოთ ნაღები, დავუმატეთ მარილი, პილპილი, მუსკატი და დაბალ ცეცხლზე დავტოვოთ 3-4 წუთის განმავლობაში.

ნაბიჯი 7

გამოვრთოთ ცეცხლი, ქვაბს დავაფაროთ თავსახური და 10-15 წუთით გავაჩეროთ.

ნაბიჯი 8

მიღებული მასა გადავიტანოთ თეფშებზე, მოვაყაროთ გოგრის თესლი და გემრიელად მივირთვათ.

ზევით